Acompanyament a processos de participació
Projectes en el marc de l'acompanyament a processos participatius.

Membre des de fa

2 anys 10 mesos
Enviat per admin_e el dv., 18/01/2019 - 23:29

Acompanyament a processos de participació


En l'àmbit de l'acompanyament a processos de participació, a L'engranatge hem dut a terme diverses actuacions i projectes, aportant la nostra mirada a les diferents entitats on hem tingut l'oportunitat d'intervenir. Una perspectiva que beu de diverses fonts i que intenta connectar i fer útils les nostres experiències al voltant de la facilitació de grups, l'economia social i solidària i la participació en diversos moviments socials i transformadors.  

Projectes destacats:

  • TERSA, Barcelona Energia (2019): al llarg del 2019 hem recolzat a TERSA en el llançament de la plataforma Decidim com a espai telemàtic de participació en el si de la comercialitzadora Barcelona Energia, així com en la celebració de l'Assemblea Constituent del Consell de Persones Usuàries de Barcelona Energia. Des de L'engranatge hem recolzat la definició de l'espai de participació més enllà de la pròpia plataforma, identificant els elements necessaris per constituir una iniciativa d'innovació com és la implementació de mecanismes de participació ciutadana en una empresa pública. 
  • Agència Catalana de Joventut (2019): col·laborant amb diferents equips de facilitació, hem intervingut en diferents trobades relacionades amb l'Agència Catalana de Joventut: la jornada Reptes de Futur de la Xarxa Nacional d'Emancipació Juvenil i la jornada per la Xarxa de Mobilitat Internacional de Catalunya. En ambdues trobades hem aportat diferents elements metodològics per tal de fer possible un treball curós i efectiu en espais on participaven grans grups de persones.